iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Нивото на Струма намалява

Нивото на Струма намалява 03_1427715075

По поречието на река Тунджа има наводнени земеделски площи. Това съобщи областният управител на Ямбол Димитър Иванов. По думите му реката при Ямбол и река Мочурица постепенно намаляват нивата си.

Има проблеми в други населени места, най-вече земеделските площи, които са наводнени по поречието на Тунджа в общините Стралджа, Болярово. Там има една река – Поповска, която създаде проблеми в селата Воден и Попово, каза Димитър Иванов, но успокои, че няма риск за хората в тези населени места, съобщи БНР.

Постепенно намаляват нивата на реките Струма и Места, съобщи областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. По негови данни за Струма тази сутрин е отчетен спад с 20 см, като няма залети земеделски площи и застрашени домакинства, предаде БГНЕС.

"Разбира се, днес ще продължим да укрепваме дигата на Струмяни. Вчера пристигнаха експерти от "Напоителни системи" на място в Гоце Делчев, които да дадат предписания за възстановяването на дигата на река Места", каза още Михайлов.

От Казанлък съобщиха, че запълненият обем на язовир "Копринка" към 9.00 часа тази сутрин е 99 807 000 куб. метра. Притокът на вода в съоръжението е 28.00 куб.м/сек., а разходът е 28.5 куб./сек, от които 16 куб.м/сек. се изпускат през главния канал на язовира и 12.5 куб. м./сек. – в река Тунджа. Температурата на въздуха е 7 градуса по Целзий.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.