iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Никой не иска да изпитва кандидатите за шофьори

Никой не иска да изпитва кандидатите за шофьори 07_1405517114

След въвеждането на новата система на 1 юни, никой не иска да изпитва кандидат-шофьорите.

Независимо от отлива, представителите на учебни центрове продължават да смятат, че новата организация на изпитване ограничава корупцията и гарантира по-голяма сигурност на пътя.

От 1 юни влезе в сила новата изпитна система за шофьори. Кандидат- водачите от всички категории вече се записват с камери, а доскорошните бланки бяха заменени с таблети.

Хубавата новина е, че новата система доведе до ограничаване на корупцията. Доскоро изпитващите държаха химикалката и чисто субективно определяха кой да изкара изпита и кой не, категорични са специалистите, работещи в тази сфера. Сега таблетите са свързани в специален сървър и кандидатът още на следващия ден след теоретичния изпит може да провери резултатите си в съответния учебен център.

Ограничаването на корупционните практики е една от причините да няма желаещи да изпитват бъдещите шофьори, друга причина е техническата неграмотност. От друга страна, когато се прекъсне практиката изпитите да се купуват, това неминуемо ще повиши уменията на шофьорите и ще доведе до по-голяма сигурност на пътя.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.