iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Не трябва да се съкращават надзирателите в затворите

Не трябва да се съкращават надзирателите в затворите 06_1435052961

Недопустими са нови съкращения на щатове в затворите, защото ще се отиде към сриване на системата, каза пред Канал 3 Ивайло Григоров от синдиката на служителите в затворите по повод на предлаганите от Министерството на правосъдието реформи, които предвиждат съкращения на персонал местата за лишаване от свобода.

Предложените мерки от страна на правосъдното министерство срещнаха недобрението на служителите от затворите. Ето защо днес те ще проведат "Събрание на открито". Това ще стане в 12 часа и ще е своеобразен протест.

При положение, че няма хора е абсурдно де се върви към съкращения, коментира Григоров. По думите му 336 щата в затворите предстои да бъдат съкратени и то на фона на недостига на хора.

Григоров каза, че на този етап служителите от затворите няма да искат оставки, както колегите им от МВР, които поискаха министъра на вътрешните работи да напусне поста си.

"Оставките сами ще дойдат, ако тези съкращения се състоят. Вече няма какво да си губи, тя системата умира", коментира той.

На фона на всичко това, страната ни е критикувана от Европа, че условията в нашите затвори са много лоши. Григоров зададе в ефир въпроса към ръководството на МП, дали тези нови съкращения ще доведат до по-добри условия и ще отговорят ли на критиките от европейските институции?;

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.