iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Не приеха патентния данък за такситата

Не приеха патентния данък за такситата 11_1447503358

Парламентът не разреши въвеждането на патентен данък за таксиметровите шофьори, като идеята беше заложена в Закона за местните данъци и такси, който не успя да мине на първо четене.

Предвиждаше се всеки таксиджия да плащат между 400 и 1000 лв., а всяка община сама да определи точния размер. Мнозинството от депутати обаче счете, че тази законодателна промяна е спорна.

Йордан Цонев от ДПС коментира, че липсва ред в правенето на данъчните закони през тази есен. Депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия Менда Стоянова обясни, че въвеждането на този данък за таксиметровия бранш ще засили отговорността на превозвачите.

В същото време транспортният министър Ивайло Московски призна, че в закона има текстове, които не са съгласувани със сектора.

„Задачата ни е да намерим баланс между всички интереси, така че таксиметровата услуга да бъде в полза на потребителя и да не нанася щета на изпълнителя”, обяви той.

В крайна сметка законът беше отхвърлен с 38 гласа „против” и 42 гласа с „въздържал се”. Подкрепа дадоха само 71 депутати.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.