iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Не отдадоха спортния комплекс „Дружба” под наем

Не отдадоха спортния комплекс „Дружба” под наем 12_1450366240

Общинският съвет в Перник не сгази закона и не позволи част от спортния комплекс „Дружба” да бъде отдадена под наем на Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия /АНМСП/, като това направиха с обединени усилия на групите на „Народен съюз – ВМРО – Патриотично обединение”, БСП, БДЦ и АБВ.

Въпреки неоспоримите факти, че влизат в абсолютно нарушение на Закона за физическото възпитание и спорт, приведени от Милан Миланов, групите на ГЕРБ и „Реформатори и демократи за Перник” безусловно подкрепиха предложението на кмета Вяра Церовска, която внесе докладна за отдаването под наем на 5 офиса, лаборатория, видеозала /кафе/, фоайе и две тоалетни с обща площ 284,61 кв. метра на АНМСП. Кметската докладна беше внесена на сесията в 12 без 5, без да бъде гледана в комисиите – факт, срещу който толкова много се бунтуваха съветниците от ГЕРБ по времето на кмета Росица Янакиева.

Слава Богу, че не приехме докладната, защото законът /чл.51а, ал.4/ ясно разпорежда, че ако се установи, „че държавни или общински спортни обекти или части от тях се ползват не по предназначение или в нарушение на условията, при които са предоставени, те се изземват по реда на чл. 80 от Закона за държавната собственост, съответно на чл. 65 от Закона за общинската собственост”, коментира Милан Миланов от „Народен съюз-ВМРО-Патриотично обединение”. Той цитира още чл.50, чл. 50 а и б, които забраняват използването на спортни обекти за цели, които не са свързани със спорта.

Нямам обяснение за поведението на колегите от ГЕРБ и „Реформатори и демократи за Перник”, каза Миланов, който не може да се начуди защо са се спрели точно на спортния комплекс „Дружба”. Дадохме им възможност да избират между сградата на стоматологията, на „Комуналстрой”, където стои празен и ремонтиран цял един етаж, или пък бизнесцентъра в кв. „Могиличе”, уточнии той.

Кметът Вяра Церовска внесе докладна за отдаване под наем на част от СК „Дружба” заради писмо от министъра на икономиката Божидар Лукарски, който поиска помещения в Перник за създаване на бизнес инкубатор по програма ИНТЕРРЕГ –ИПП за трансгранично сътрудничество България – Сърбия 2015 г. Наемателят се задължава да извърши ремонт и подобрения на предоставените помещения на стойност 300 000 лв., посочва още той.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.