iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Не опростиха глоба на контрабандист на цигари

Не опростиха глоба на контрабандист на цигари 02_1455876697

Общинските съветници на Перник отказаха да опростят глоба на контрабандист на цигари, като глобата е наложена за криминално престъпление. Преписката, образувана по молба на Чавдар Петков е изпратена в местния законодателен орган от Администрацията на президентството за становище и доокомплектоване.

През 2010 година Районен съд – Перник е наказал Чавдар Петков с лишаване от свобода за две години с четиригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 12 691 лева заради намерените в дома му цигари без бандерол на стойност над 6 300 лева Петков изплатил 4000 лв от наложената му глоба, но заради тежкото му семейно положение поискал да му бъде опростена останалата част от глобата.

През 2013 година, тогавашният ОбС излезе със становище да предложи на президента да опрости наложената от Пернишкия районен съд глоба на Чавдар Петков, срещу когото са водени две дела за контрабандни цигари и двете приключили с присъди. В писмото от президентството се казва, че молбата е гледана в комисията по опрощаване. Тя не е била уважена и е върната за уточняване на трите имена на молителя, тъй като в различните документ имало разминаване, за изразяване на становище и за пълното й окомплектоване.

За разлика от преди три години, сега пернишките съветници гласуваха единодушно против опрощаването на глобата.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.