iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Не е ясно какво ще стане с пенсионерските клубове в Перник

Не е ясно какво ще стане с пенсионерските клубове в Перник 02_1423209628

Все още не е ясна съдбата на пенсионерските клубове в община Перник. Причината е неизяснен казус във внесената през ноември 2014-та година от бившия зам.градоначалник Илинка Никифорова докладна.

Върху гафа внимание обърна общинският съветник от Демократи за Перник Петьо Фетфов, който припомни, че част от помещенията са публична общинска собственост. За да бъдат отдадени под наем безвъзмездно, те трябва да бъдат частна общинска собственост.

Затова местните законотворци отложиха решението за следващото извънредно заседание, което ще бъде свикано след десетина дни във връзка с приемането на общинския бюджет. Дотогава трябва да бъде изяснен и казусът с клуба в село Богданов дол, около който също има напрежение.

Петнадесетина са пенсионерските клубове в Перник, чиято издръжка тази година ще струва на общинския бюджет 17 000 лв. Според нормативната уредба максималният срок за отдаване на помещения под наем за подобни цели е 10 години. За такъв срок е бил и старият, изтекъл в края на миналата година договор. Дали той ще остане същият или вземайки решението си, пернишките законотворци ще определят друг срок за ползване на клубната база, ще стане ясно на следващото заседание. Председателят на минипарламента Милан Миланов обаче основателно постави въпросът обаче помещенията да могат да се ползват от всички пенсионери, а не само от хората от третата възраст членуващи в „Съюз на пенсионерите 2004", каквито претенции имат от ръководството му.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.