iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Назначават първите търсачи на млади безработни

Назначават първите търсачи на млади безработни 02_1424340497

Скоро назначават първите 35 от 100 млади хора до 29 г. без работа. Те трябва да издирват и мотивират безработните си връстници да търсят работа.

Социалният министър Ивайло Калфин съобщи, че е подписал за първите търсачи на работа. "Те ще са по-скоро медиатори, които познават проблемите в кварталите и ще убеждават младите хора", обясни министърът. По думите му на първо време ще изчака с назначаването на останалите 65 младежи, предвидени в националния план за заетостта. Мярката е разписана до 2017 г. Тези млади хора ще бъдат назначени на 450 лв., като са осигурени 1.3 млн. лв. Целта е да се осигури заетост на 121 младежи в бюрата по труда и 100 младежи в общинските администрации.

8000 млади българи до 29 г. ще бъдат включени в стажуване или обучение по време на работа по схемата "Младежка заетост", финансирана с европейски средства. Вчера кабинетът прие плана за действие за тази година по стратегията за учене през целия живот. Предвижда се да бъдат създадени 50 тренировъчни предприятия, които да развиват предприемаческите умения на децата в училище. Срокът за тази мярка е краят на годината. Очаква се 9000 ученици да приключат успешно практики в реални работни условия през тази година. В цялата страна 33 младежки информационно-консултантски центъра пък ще разясняват възможностите за неформално и самостоятелно учене.

Очаква се броят на включените в обучение неграмотни и слабограмотни българи за тази година да достигне 16 600 души, като най-малко 10 000 ще преминат през новосъздадените центрове за кариерно развитие за подпомагане на заети лица.

Източнник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Декември-2016

26-Декември-2015

26-Декември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com