iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Назначават нови полицаи

Назначават нови полицаи 10_1444743867

Най-малко 1000 нови полицаи ще бъдат назначени. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова относно административната реформа на МВР.

Изявленито на министъра идва ден, след като финансовият министър Владислав Горанов отряза МВР и отказа да отпусне исканите от министерството 21 млн. лв за обезщетения и заплати.

На въпрос за изплащането на обезщетенията на служителите, които напускат МВР, в размер на 20 млн. лева Бъчварова отговори, че това не са пари на министерството, а са средства, които по закон се дължат на служителите.

Този регламент не може да се променя със задна дата. Трябва да се уточни заедно с финансовото министерство по каква схема ще се изплащат тези суми.

Бъчварова коментира и скандала с лидера на „Атака" Волен Сидеров от преди няколко дни, при който Сидеров и депутатът от "Атака" Десислав Чуколов в нетрезво състояние предизвикаха среднощна проверка за продаване на наркотици и цигари без бандерол в клекшоп в центъра на София, при което според свидетели са се държали грубо със собствениците на магазина и с пристигналите служители на реда, пише Offnews.

Не приемам такова отношение, смятам, че е недопустимо, и обществената реакция трябва да бъде такава, защото не можем да изискваме от полицията да си изпълнява задълженията и да имаме такова отношение към органите на реда. Става въпрос за отношение към институция и към държавност, подчерта вътрешният министър.

Депутатският имунитет е, за да може да защити депутатите при изразяване на свободно мнение по важни въпроси, а не за да ги пази когато нарушават законите. Затова мисля, че беше правилно искането на главния прокурор за снемане на имунитета и за разследване на този случай. Не ми се иска тази история да се тълкува като лични взаимоотношения. Имаме казус и по него трябва да имаме принципно отношение, коментира тя.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.