iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Най-възрастният общински съветник открива първата сесия в Перник

Най-възрастният общински съветник открива първата сесия в Перник 11_1446801592

Във вторник най-възрастният общински съветник в Перник инж.Андрей Андреев ще даде началото на първата сесия на новите съветници, като вече са ясни онези, които ще седнат в столовете да коват съдбата на перничани за следващите четири години.

Неизвестни почти няма – ако се изключи все още неяснотата около това дали кандидат кметът на БСП Ерик Рангелов ще стане съветник или не. Решението е само негово. Ако той се откаже ще влезе друг представител на столетницата, най вероятно събрал повече преференциален вот. Най вероятно ще има изненади и в групата на ГЕРБ с оглед на факта, че се очаква д-р Церовска да влючи в екипа си хора, вече сигурни съветници.

Дни преди началото на работата на новата власт в миньорския град и преди клетвата на новоизбрания кмет д-р Вяра Церовска в града вече започнаха да подреждат пъзела на картинката около управляващите. Кой, къде и кога – все въпроси, които се задават след всеки избор. Градската мълва отрежда отговорни постове в новата кметска администрация на двама от новите стари съветници от ГЕРБ – Денислав Захариев и Румяна Гьорева. Владислав Караилиев най вероятно ще остане в управата като зам.кмет, какъвто беше в екипа на Иван Иванов. Кои ще бъдат останалите новият кмет има време да избистри. Преди дни д-р Церовса обяви, че назначенията в новата управа няма да са политически, а професионални. Сега се очаква това да стане факт.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.