iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Най-висоско олиото се продава в София и Добрич

Най-висоско олиото се продава в София и Добрич 11_1479100511

Най-ниската цена на едро на олиото от 1,82 лв./л през миналата седмица е отчетена на борсата в Сливен, а най-високите - в Добрич и София, като това сочат данните на Държавната комисията по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). В главния град на Южна Добруджа растителната мазнина се е продавала от 2,41 до 2,43 лв./л, а в столицата - от 1,85 до 2,65 лв./л. В още 9 града в страната минималната цена на олиото е била над 2 кинта.

Във Враца през периода са купували най-евтиното брашно на едро. Там брашно тип „500” се е предлагало по половин лев за кило. Най-високата цена от 1,15 лв./кг е отчетена в София. За левче и над тази граница суровината за хляба се предлагала още и в Благоевград, Русе, и Сливен.

1,20 лв./кг е най-ниската цена за захарта в страната през миналата седмица и тя е отчетена в Бургас и София, сочи още борсовата статистика. В 10 района на страната най-ниската котировка е била над лев и половина. Максималната от 2,03 лв. е била в Сливен.

От млечните продукти най-евтин кашкавал „Витоша” между понеделник и петък се е продавал на борсите в Пловдив на цени от 7,10 лв./кг. Най-високата цена от 13 лв./кг е отчетена в София, където минималната е била 10 кинта. Над тази граница е била тя и по тържищата на още 6 областни града. Най-евтиното краве сирене през миналата седмица е могло да се купи на едро от борсата във Враца, където то е било от 4,49 до 4,77 лв./кг и в Шумен - от 4,50 до 7,52 лв./кг. В още 9 града минималната цена на млечния продукт е била над 6 лв. килото, сочи още статистиката.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.