iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наводненията започнаха

Наводненията започнаха 03_1426170754

Топящият се сняг, който в сряда превърна международния път Е-80 в басейн, вече залива дворовете и къщите на хората от селата Стойково и Подкрепа.

Един от пострадалите имоти е този на 62-годишния Живко от Стойково. Човекът затрупал прага на двуетажната си къща с чували пясък, за да спаси поне зимнината, която пази в мазето си. „Като гледам наводнения двор, тази година едва ли ще има с какво да затворя зимнина”, оплаква се мъжът. По думите му в подобна ситуация са още 20 къщи в селото, които са разположени край пътя.

Под вода е и детската площадка в центъра, единствено кметството все още е сухо, разказват местните.

В подобно положение е и село Подкрепа, където се ужасяват от мисълта какво ще стане, когато река Хасковска излезе от коритото си. „За последните три месеца селото се „мокри” пет пъти”, разказват местните. Хората от село Родопи пък с ирония споделят, че няма какво вече да загубят, след като през февруари бил унищожен главният им път и все още не е ремонтиран.

На нокти са и хората от врачанското село Комарево, където река Скът се е покачила с цели 40 см, съобщи зам.-кметът на община Бяла Слатина Тихомир Трифонов, цитиран от Фокус. „В покрайнините на коритото има малък разлив на реката, но това е в рамките на нормалното.

В няколко къщи в близост до реката има пълни с вода мазета”, допълни Трифонов. По думите му до момента няма информация за прииждаща сериозна вълна или неконтролирано изпускане на големи количества вода в областта.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.