iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Настъпи зимният сезон, който е особено рисков за гражданите

Настъпи зимният сезон, който е особено рисков за гражданите 11_1479905437

Настъпи зимният сезон, който е особено рисков за гражданите, за хората, защото летните пожари сред природата унищожават нашето богатство, предимно нашето зелено богатство, а пожарите през зимата рефлектират върху живота и здравето на хората, като това каза в интервю за предаването "Хоризонт до обед" гл. инспектор Стефан Стефанов, началник на Сектор "Превантивна дейност“ в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението":

Загиналите и пострадали граждани в периода от октомври до края на април, когато е отоплителният сезон, 90-95% са в следствие на неправилна работа с отоплителни и нагревателни уреди, на инциденти в бита. Няма рязко или чувствително увеличение на броя на загиналите и пострадалите граждани, което на фона на проблемите, които се създават в този сезон, не би могло да бъде успокоително, но не е и в такава степен тревожно. Продължаваме да говорим и коментираме, че основно рисковата категория хора, които загиват при пожари, са възрастните хора, които са над 60 години. Към рисковата категория спадат и малките деца.

Ние се грижим да има постоянна информация за това как по най-добрия и безопасен начин гражданите да ползват отоплителните си уреди и да не се използват такива, които могат да причинят запалвания и пожари, заяви комисар Георги Толин, началник на отдел "Държавен контрол“ в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“:

В интернет сме публикували всички правила за безопасност при различните рискови ситуации. Хората трябва да знаят какво представлява този риск и какви са правилата за превенция на риска, както и за правилно поведение по време на такова произшествие. Трябва да се обърне и специално внимание на празниците, защото статистиката показва, че на всеки кръгъл час в Коледната нощ едно семейство остава без дом.

Цялото интервю с гл. инсп. Стефан Стефанов и комисар Георги Толин можете да чуете от звуковия файл.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.