iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Наградиха участници в конкурс за четенето

Наградиха участници в конкурс за четенето 12_1449906358

Най-старото пернишко училище VI-то СОУ „Св. Св. Кирил и Методий" се включи в националната кампания „Седмица на четенето", като в рамките на инициативата бяха организирани и два конкурса под мотото „Чета, защото...." и „Най-добър четец".

Победителите в тези две категории получиха специални награди и грамоти, които бяха връчени от заместник –кмета на община Перник - Севделина Ковачева и началника на РИО Перник Ваня Коконова.

Специални поздравления към учениците, че предпочитат книжката пред мишката, отправи заместник-кметът Севделина Ковачева. Тя не скри възхищението си, че независимо от навлезлите модерни технологии учениците все още предпочитат да прелистват и четат книги.

„Продължавайте в същия дух, защото това ще ви помогне за вашата реализация в бъдеще", сподели Ковачева. Тя също се включи в литературния маратон и прочете пред децата част от разказа “Другоселец“ на Йордан Йовков.

Заместник-кметът по култура изказа поздравления и от името на кмета на община Перник д-р Вяра Церовска и връчи двата тома на Антон Дончев „Трите живота на Кракра".

„История славянобългарска" от Паисий Хилендарски пък бе книгата, която подари Ваня Коконова.

Директорът на учебното заведение Адриана Ольова обясни, че в училището има специално създаден кът, където са поставени книги и всеки може да вземе и да прочете това, което желае.

Инициативата "Национална седмица на четенето" се организира от Министерството на образованието и науката и е част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020). Един от акцентите в Стратегията е създаването на среда за насърчаване на грамотността, в която специално място се отделя на съвременните информационни средства и на ролята на учителите в нея.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.