iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наемат нова фирма за почистване на боклуците около контейнерите

Наемат нова фирма за почистване на боклуците около контейнерите 08_1440136165

Нова фирма ще бъде наета за почистване на нерегламентираните сметища на територията на общината, като вече е отворена процедурата. Това съобщи кметът Иван Иванов.

Софийската фирма ЗМБГ, с която общината сключи временен договор по време на кризата с боклуците миналата година, няма ангажимент да извозва ступаните около контейнерите едрогабаритните отпадъци. Беше наета друга фирма, която чистеше сгурията около кофите, а стойността на договора бе за 66 хил.лв, обясни Иванов.

“Проблемът с натрупаните около контейнерите боклуци е много голям особено в курортните селища Рударци и Кладница. Не мога да разбера защо перничани продължават да изхвърлят отпадъците си около контейнерите, а не в тях”- каза Иванов.

Проблеми има и със цветните контейнери на ЕКОПАК, в които въобще не се изхвърлял разделно боклукът. Камиони на фирмата минавали рядко, затова съдовете стоели препълнени.

Община Перник все още няма сключен нормален договор за сметосъбирането и сметоизвозването. Процедурата обаче е вече стартирана, а офертите ще бъдат отворени на 7-ми септември. Тогава ще стане ясна фирмата, с която общината ще сключи дългогодишен договор.

До края на този месец пък се очаква да приключат дейностите по изграждане на новото депо за твърди битови отпадъци и да бъде издаден акт 15. В момента се асфалтира пътя от кв.Мошино до депото.

С въвеждането на регионалното депо в експлоатация, където ще се отчита извозения боклук на тонаж, самата фирма по чистотата ще бъде заинтересована да извозва повече боклук, смята Иванов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.