iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Над 200 души се включиха в Европейската нощ на музеите в Перник

Над 200 души се включиха в Европейската нощ на музеите в Перник 05_1431841890

Над 200 души се включиха в десетото издание на Европейската нощ на музеите в Перник, като сред участниците имаше млади талантливи момичета и момчета. Имаше и по-възрастни перничани, похвали се директорът на Регионалния исторически музей Емилия Велинова.

Тя изказа специална благодарност на всички състави и ръководители, които се изявиха в богатата и разнообразна програма. Благодари и на дарителите и доброволците на музея.

„Без дарителите сигурно нямаше да имаме толкова богат фонд и библиотека. Радвам се ,че ви има, защото с вашата помощ показваме добри резултати”, сподели Велинова и в знак на благодарност тя им връчим грамоти.

Сред дарителите бяха Цанко Живков, Димитър Дойчинов и Адриан Скримов.

В програмата пред Регионалния исторически музей взеха участие формации от Общински младежки дом, Районен младежки дом – Мошино и НЧ „Аврора”.

В културната институция бях представени няколко нови изложби. Сред уникалните експонати, които видяха посетителите, бе и железният цървул – мит и реалност.

В двора на Подземния минен музей бе експонирана още една изложба – картини от Миньорски цикъл на Димитър Делийски.

По-рано на Средновековната крепост се проведе „Занаятчийската улица” и всеки можеше да създаде своя творба от глина или да си изработи накит от мъниста. Посетителите имаха възможност да си направят още снимка със средновековни ризници и облекла и да се включат в блиц конкурс за рисунка „Аз рисувам древния Перник”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.