iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


На саниране може да са подложат 1680 сгради

На саниране може да са подложат 1680 сгради 02_1423121032

1680 жилищни сгради в община Перник подлежат на саниране. В тях има 25 156 апартамента, съобщи заместник-кметът Владислав Караилиев.

От тях 409 са панелни блокове, 1271 са стоманобетонни сгради. Сформиран е екип от специалисти, който дава разяснения за кандидатстване по националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. В четвъртък, петък и понеделник се очакват специалисти от МРРБ, които ще отговарят на въпроси на домоуправителите на блоковете и на граждани.

В деловодството на общината вече е постъпило първото заявление от новорегистрирано сдружение. Още четири сдружения, регистрирани по досегашната европейска програма за енергийна ефективност, кандидатстват директно пред МРРБ. Резултатът ще стане известен след 16 февруари, уточни Караилиев. Тежестта при реализиране на националната програма пада върху общините, пари по администрирането й не са предвидени, посочиха още от кметския екип.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще представи и пред жителите на Самоков възможностите и ползите на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщиха от МРРБ. Срещата ще се състои от 17.30 ч. в четвъртък в сградата на общинската администрация.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.