iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мъжки булки влизат в надпреварата за конкурс

Мъжки булки влизат в надпреварата за конкурс 01_1420790576

За короната на Мисис в Перник в надпреварата влизат мъжки булки. Това се набелени и начервени невести с мустаци, които ще се състезават по атрактивност в своеобразен мини конкурс по време на ХХІV Международен фестивал на маскарадните игри, който ще тече на 30 и 31 януари и 1 февруари 2015 г.

По стара традиция в одеждите на млади булки задължително се дегизират мъже. Жени не се допускат до ритуала. Скритите зад було юнаци пристават на гиздави младоженци, заобиколени от едно чудо рода и шумен оркестър.

Надпреварата се нарича „Маскарадна сватба – маскарадни персонажи” и се провежда за четвърта поредна година по решение на организационния комитет на фестивала. Барабар с невестите, ще бъдат оценявани и напетите младоженци, свекъра и свекървата и хорото, което задължително ще извият сватбарите. В шумната тумба се включва и сватбарският оркестър.

Участниците, които са самородни артисти и ще влязат в традиционни роли и костюми, ще се представят пред компетентно жури в рамките на 10 минути. Представлението им ще се оценява с първа, втора и трета награда за най-добро изпълнение и за артистичност в съответните категории.

За участието в конкурса се подава допълнителна заявка до 16 януари 2015 г., съобщиха организаторите. Представянето ще бъде по предварително изработен график. Надпреварата ще се проведе от 12 до 14 часа в двата фестивални дни – 31 януари и 1 февруари на втората открита сцена пред Двореца на културата.

Изтоцник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.