iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Може да въведат комплекси административни услуги в област Перник

Може да въведат комплекси административни услуги в област Перник 03_1427531429

В Перник има готовност на структурите за въвеждане на комплексни административни услуги. Това стана ясно на проведената месечна среща на Териториални звена на министерства и на други административни структури на територията на областта.

Срещата откриха и проведоха заместник областните управители Валентин Димитров и Илинка Никифорова. Ръководителите на териториалните звена споделиха за степента на готовност към момента за въвеждане на електронните услуги. Обсъдени бяха и предстоящите стъпки, през които структурите трябва да преминат, за достигане на качественото им предлагане. Към момента най-добри резултати са постигнати от Териториална дирекция на НАП – офис Перник.

Друга точка от дневния ред представена от г-жа Бойка Александрова от „Бюро по труда” бе информация за актуалните програми за разкриване на работни места. Националните програми -„Заетост и обучение на хора с трайни уреждания”, „Активиране на неактивни лица”, „Клио”, „Помощ за пенсиониране”, „Мелпомена”, „Обучение и заетост на продължително безработни лица” и Регионални програми за заетост ще открият нови работни места и ще допринесат за намаляване на безработицата на територията на област Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.