iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Може да ни излъжат да сключим договор и по телефона

Може да ни излъжат да сключим договор и по телефона 01_1421755375

Може да сключим договор и по телефона, без да е необходимо да се полага подпис под писмен документ. От Комисията за защита на потребителите отправят съвет при обаждане да слушат внимателно офертата, която им се отправя и да задават всеки въпрос, който им дойде наум.

„За предпочитане е да не дават съгласието си веднага, казват специалистите. Освен това потребителите трябва да знаят, че законът им дава право да се откажат от договора в рамките на 7 работни дни, без да дължат обезщетение или неустойка и без да посочват причина. Това условие обаче важи, ако потребителят не е заявил изрично, че желае договорът да влезе в сила преди изтичането на 7-те дни.

Ако обаче телефонен оператор е сключил договор с лице, което няма представа за контракта, потребителят трябва да се обърне към съда. Комисията за защита на потребителите може да извърши проверка, да наложи санкции за констатираните нарушения или мярка за забрана, но не и да разваля договори. Това зависи от добронамереността на търговеца и е в правомощията на съда.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.