iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Може да глобяват двойно водач, ако извърши нарушение пред дете

Може да глобяват двойно водач, ако извърши нарушение пред дете 02_1424955884

Ако водач извърши нарушение в присъствието на дете до 14 години в Сърбия, го глобяват двойно. Предлагат тази практика да се въведе и в страната ни, каза Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Той обясни за акцията, която асоциацията заедно с Центъра за независим живот и КАТ са провели срещу хората, които паркират колите си върху инвалидните места, или т.нар. сини места. Тя започна преди близо месец и ще продължи, докато нарушителите не се сведат до минимум.

„Надяваме се кампанията да се превърне в национална. Подготвили сме стикери с надпис „Наглостта не е увреждане“, които ще могат да се залепят на стъклата на недобросъвестни шофьори“, каза Тодоров. Тайната на лепенката обаче е, че тя се маха изключително трудно и това ще бъде като за урок на шофьорите. По думите на Тодоров при една от първите акции в столичен мол в рамките на 1 час на сини места са паркирали 4 коли.

„Най-обезпокояващото беше, че сред нарушителите имаше немалък брой родители, които бяха с малките си деца. Какъв пример им дават? Част от тях обясняваха, че спрели на това място, защото не можели да изкарат хлапетата си. Ами един инвалид, който може само чрез рампа да излезе от колата си как да излезе?“, попита Тодоров.

Друга част от нарушителите се засрамвали от постъпката си, извинявали се и премествали колите си, а трети грубо се нахвърляли върху хората, които им правели забележка и категорично отказвали да поместят автомобилите си.

Началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев обясни, че акциите, глобите и наказанията няма да приключат. Той изрази готовността си в бъдеще да бъдат предприети сериозни мерки, които да пречат на хората, които нямат нужда, да паркират на инвалидни места.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.