iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мостът, който отвежда към Ярджиловци произвежда застрашителни вибрации

Мостът, който отвежда към Ярджиловци произвежда застрашителни вибрации 06_1402061224

Мостът, който отвежда към пернишкото село Ярджиловци и се намира в Батановци произвежда застрашителни вибрации и плаши жителите на околните къщи, алармира кметът Радослав Банчев.

Местните се жалили и дори направили подписка за проблема. Всичко наоколо се тресе, уплашени са хората, които се притесняват, че конструкцията на моста е нарушена и че къщите им може да пострадат от това. Около съоръжението са разположени близо десетина къщи.

Тревогите започнали откакто на моста вкопали водопровод, който снабдява с вода близките села, разказа управникът. Ежедневно по съоръжението минават стотици леки и тежки автомобили, но неприятностите с вибрациите и тресенето на къщите се явяват винаги, когато оттам минават тежкотоварни камиони.

На всичкото отгоре след края на моста се получава вдлъбване на пътя, което не може да се поправи. Изсипвали асфалт отгоре му, но след време настилката отново хлътвала.

Миналата година съоръжението е асфалтирано от Агенцията за пътна инфраструктура. За да се елиминира всякакъв риск, от Община Перник ще извикат експерти от АПИ, за да чуят тяхното професионално мнение.

Местните жители скочиха още през 2010 г., когато са правени ремонтните дейности по моста, свързани с водопровода.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.