iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Млади висшисти могат да кандидатстват за работа по програма

Млади висшисти могат да кандидатстват за работа по програма 10_1414585579

В шестте общини от Пернишки регион, 5 – в областната администрация и 3 – в държавните структури по програмата “Старт на кариерата” могат да кандидатстват висшисти до 29-годишна възраст и без стаж по специалността. Програмата се провежда за 13-и път.

Онези, които успеят да се преборят за позициите, ще могат да натрупат деветмесечен трудов стаж и опит по своята специалност срещу 400 лв. месечна заплата, както и изплащане на социални и здравни осигуровки, допълнителни възнаграждения по Кодекса на труда, годишен платен отпуск и отпуск поради заболяване за сметка на работодателя.

За икономическото направление в Община Брезник има кандидат, но такъв липсва за управление на европейски и инфраструктурни проекти.

Община Земен е обявила 5 свободни работни места за млади специалисти, но има три кандидатки.

В Ковачевциз две млади дами претендират за място на психолог в Центъра за възрастни хора с деменция, а друга е кандидат за направление „Финанси”. Остава незаета позицията в сектор „Екология” в общинско предприятие.

Кандидатите за Община Перник са най-много. В отдел „Информационно и административно обслужване” има 15 кандидати, като голяма част от тях са подали документи за повече от една позиция. За работа в отдел „Гражданско състояние” претендират 14 души, а 17 кандидатстват за отдел „Счетоводство”. В отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт” ще се състезават 9 млади висшисти, а в дирекция „Икономическо развитие и управление на собствеността” -15.

В Община Радомир направление „Икономика” има 4-ма претенденти, за педагогика за Младежки културно-информационен център-3-ма. Няма кандидат за общинския исторически музей, нито пък за растителна защита и растениевъдство.

Две са кандидатките за община Трън, където има 3 свободни места в дирекциия „Финансови дейности, информационно и правно обслужване”.

Интервютата с кандидатите са насрочени между 30 октомври и 6 ноември.

Областна администрация Перник разкрива 5 работни места, Областната дирекция „Земеделие” търси един човек за общинска служба по земеделие в Трън, 3 са работните позиции в РИОСВ и едно в НОИ-Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.