iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Млади фермери в Перник получиха допълнители точки за обучение

Млади фермери в Перник получиха допълнители точки за обучение 05_1400055491

Млади фермери в Перник получиха допълнители точки за обучение.

Общият размер на субсидията е 10 млн. евро, като са одобрени 409 проекта в подкрепа на стопанства на млади фермери. Това съобщиха от фонд “Земеделие”. Парите се отпускат по мярка 112 от Програмата за развитие на селските райони.

Голяма част от средствата ще отидат за отглеждане на градински домати и краставици, гъби и орехи. Одобрени са и проекти за отглеждане на птици, лешници, бадеми, овощни и костилкови насаждения, а също и за създаване на разсадници за трайни насаждения.

Сред предложенията има такива за купуване на пчелни семейства, създаване на ферми за калифорнийски червеи, както и за отглеждане на дребен и едър рогат добитък.

Проектите, спечелили финансиране, са избрани сред 2800 предложения, което означава че на всеки одобрен проект се падат шест отхвърлени.

Предимство са имали проектите, които са изцяло в сектор животновъдство, стопанствата за биопроизводство или в процес на преход към биопроизводство, младите фермери, кандидатствали или планиращи да кандидатстват по мярката за агроекология, както и тези, получили образование или обучение в селскосто стопанство. Допълнително точки са давани за проекти от областите Благоевград, Варна, Габрово, Кърджали, Ловеч, Перник. Разград, Силистра, Смолян и София.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.