iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежката банка в Перник ще управлява средства на проектен принцип

Младежката банка в Перник ще управлява средства на проектен принцип 07_1406204070

Eкипът на Младежка банка – Перник се обучава в това как да реализира проектни инициативи и да управлява средства на проектен принцип. Партньор на инициативата бе Областен информационен център /ОИЦ/ – Перник, който предостави заседателна зала за провеждане на обучението. Управителят на ОИЦ, Елена Цолова, представи пред младите хора кратко експозе за ролята на областните информационни центрове и европейските средства за развитието на България.

Обучението е част от дейностите, с които младежко сдружение „Обектив“ развива екипа на Младежката банка – 12 младежи на възраст от 15 до 18 години. То е второто от началото на годината, след тренинга за екипно взаимодействие, и цели да подготви банкерите за предстоящите инициативи по набиране на проектни идеи на млади перничани и тяхното финансиране. Чрез експерт по управление и финансиране на проекти, участниците в обучението получиха знания за това как се управляват средства и подкрепят идеи, как идеята се превръща в проект, какви са правилата на проектното финансиране.

Предстои до средата на месец август да бъде обявена поканата за набиране на проектни предложения. Отново младите перничани на възраст от 14 до 25 години ще имат възможност да потърсят подкрепа за реализиране на свои идеи. Трите приоритетни теми, по които тази година ще бъдат набирани проекти са: “Спортна активност за здраве”, “Поле за изява на млади хора” и “Подобряване на градския облик и околната среда”.

Младежка банка – Перник се реализира с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ /ФРГИ/ и Фондация „Чарлз Стюърт Мот“.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.