iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежите до 29 години ще могат да кандидатстват по програма от понеделник

Младежите до 29 години ще могат да кандидатстват по програма от понеделник 09_1443248421

От понеделник, 28 септември, младежите до 29 години ще могат да кандидатстват по програмата “Старт на кариерата” 2015. Тази програма се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта.

Програмата дава възможност на 1059млади висшисти, в рамките на 9 месеца през 2016 г., да придобият трудов стаж и опит по своята специалност, в различни институции в цялата страна. Работните места са576 за министерства (вкл. техните агенции и териториални поделения), 59 за областни управи и 424 за общински администрации. Търсените от работодателите специалисти са в сферата на социалните, стопански и правни науки, информатиката, компютърните науки, архитектурата, строителството, аграрните науки и ветеринарната медицина.

Кампанията по набиране на документите ще продължи до 23 октомври. Кандидатстването става в дирекциите „Бюро по труда“ в цялата страна. За участие в програмата, могат да заявят желание всички младежи на възраст до 29 години, с придобито висше образование, но без стаж по специалността което да обосновава кандидатурата за конкретното място.

Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на интернет-страниците на Министерството на труда и социалната политика и на Агенцията по заетостта.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.