iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежи ще ремотират детска площадка

Младежи ще ремотират детска площадка 09_1473914210

От 15 до 25 септември 2016 г. младежи от Испания, Франция, Австрия и Полша, които са доброволци по Европейска доброволческа служба в Сдружение ''АРТАРЕА'' – Перник, със съдействието на Община Перник ще осъществят поредната ползотворна инициатива в нашия град, която носи името Playground. Чрез интересни и иновативни методи на работа и озеленяване, младежите ще облагородят и превърнат в едно по-приятно място детската площадка над Автогара – Перник в кв. „Ралица”, ул. ''Люлин''.

Чрез интересни и иновативни методи младежите планират частична промяна на пространството в квартала, за да бъде споделяно то от деца, юноши и възрастни. Ще бъде изградена също така и зона за рециклиране, където хората могат да научат повече за рециклирането и да започнат да го прилагат.

„България е на последно място от европейските страни в процеса на рециклиране и опазване на околната среда. Време е хората в квартала да научат за климатичните промените и да вземат участие в борбата срещу замърсяването. Започваме на 15.09.2016 г. в 10.30 ч.” – казват младите хора и призовават всеки, който има желание да се включи с идея, физическа помощ или подкрепа в благородното им начинание

Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2016 г.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.