iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежи от Перник помогнаха на нуждаещо се семейство

Младежи от Перник помогнаха на нуждаещо се семейство 02_1424330984

Младежи от Перник направиха истинска тимуровска команда за часове в помощ на нуждаещо се семейство. тя беше съставена от шестима младежи и две момичета, които показаха, че в силно материалната ни реалност има човещина и добротворство.

Те обаче са категорични, че за възхитителния човешки жест, който направиха, не искат да се знаят нито имената, нито лицата им.

Във фейсбук групата „Снимай Перник, нека всички видят” някой постнал снимка с мръсен двор, пълен с всевъзможни боклуци и едно чудо пластмасови шишета. Под снимката се заредили негативни коментари, осъждащи хората, натрупали грамадата с отпадъци. На момчето, което неотдавна спаси загиващите прилепи в Минната дирекция, обаче му хрумнало, че хората може би са в силно затруднение и имат нужда от помощ. Той е и генераторът на цялата акция. Така семейството било издирено за много кратко време.

В къщата живеело бедна фамилия – млада жена с две малки момчета и по-възрастната й майка. По-младата жена работела, но явно заплатата й доникъде не стигала и майка й, която била безработна, започнала да се занимава с клошарство, за да прикарва и тя по нещо в оскъдния семеен бюджет. Фирмата, изкупуваща пластмасовите отпадъци обаче не смогвала да ги извози, затова те се трупали в двора. Станало ясно, че хората имат нужда от дърва за огрев.

Съседи споделили, че за кратко време семейството било сполетяно от нещастия и че дворът невинаги е бил такъв.

Младежката бойна команда от шестима младежи и две момичета се притекла на помощ. Една от жените в фб-групата купила 5 кубика дърва. Докарали ги пред дома и чевръстите младежи ги подредили в свободно помещение, както си му е редът. Бабата светела от щастие и се чудела как така след толкова беди й се случва такова нечакано чудо. Момчетата и момичетата пък светели от удоволствие задето са сътворили такава велика радост за семейството.

Те събрали и голяма част от боклуците в двора и обещали, че ще поставят големи кошове, за да може възрастната жена да събира там отпадъците. Смятат да й съдействат и пред Социални грижи, за да може, ако има някакъв шанс, да получава социална помощ. Скоро ще поправят и пукнатите прозорци на къщата.

Една от колоездачките пък омесила пита за семейството и им подарила и буркан с мед. Хора от чужбина, които се запознали със случая, изявили желание също да помогнат.

Младежите се радват, че нещата се нареждат добре.

Само за статистиката: освен 2-те момичета, в добротворната акция взеха участие 5-ма клоездачи – 1 от „Колоездене Перник” и 4-ма от „Съботни велоразходки”; 1 от фондация „Дивите животни”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.