iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежи от Перник днес се срещнаха с кандидати за евродепутати от листата на АБВ

Младежи от Перник днес се срещнаха с кандидати за евродепутати от листата на АБВ 04_1396939477

Младежи от Перник днес се срещнаха с кандидати за евродепутати от листата на АБВ.

Ина Найденова, Константин Проданов, Ивайло Румчев и кметът на Перник Росица Янакиева дискутираха с тях наболели теми като демографския срив и оживяването на икономиката.

„Демографията е функция на икономическото състояние. Тя се определя от ниска раждаемост, висока смъртност и миграция. Мерки като увеличаване на майчинските и възможността бащите да вземат отпуск, з ада гледат децата, очевидно не действат. Затова трябва да се раздвижи икономиката. На младото семейство му е нужна работа и сигурност“, каза Проданов.

Според него държавата трябва да вземе заем, за да раздвижи икономиката. В момента имало изключително добри условия като лихвата по заема била само 2%.

„Защо се радваме на частното кредитиране като това един ром за вземе пари срещу 20% лихва, които не може да върне, а се притесняваме, че държавата иска да инвестира в бъдещето си. Необходимо е страната ни да направи целеви инвестиции, там където бизнеса не е много мотивиран“, каза Продев. Той цитира проучване според което в България се търсели предимно автомонтьори, продавач консултанти и шофьори. С такава икономика обаче нещата нямало как да се подобрят. Необходима била дългосрочна визия и икономика с висока добавена стойност, каквато тези три професии не можели да генерират. Какво би донесло успех обаче щяло да стане ясно след задълбочен анализ, кои са конкурентните ни сфери.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.