iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор дава къща на японци във "Варош", наша фирма праща консерви

Миньор дава къща на японци във "Варош", наша фирма праща консерви

Миньор от Перник дава къща на японци.


67-годишният Богомил Найденов обяви в местния офис на БЧК, че предлага подслон на пострадали от земетресенията в наследственото си жилище. Къщата е в кв. Варош и разполага с кухня и две стаи. „Не искам наем, а ако дойдат японци за постоянно, ще им я подаря”, обяви пенсионерът.


Щедрият перничанин живее с жена си, дъщеря си и внуците си в апартамент в старите двуетажни миньорски блокчета в кв. „Твърди ливади”. Не е заможен, а наследствената къща на родителите му са единственото имане, което има. Въпреки това е твърдо решен да спаси поне едно японско семейство от трусовете и радиацията на Острова.


Никога не е ходил в Япония и признава, че не знае много за Страната на изгряващото слънце. Трагедията на нацията обаче го разтърсили. „Знам какво е да изпаднеш в беда и колко важно е да има кой да ти поддаде ръка и да ти помогне”, обяснява перничанинът. Той изрази готовност дори да помага в изхранването на новите заселници с пенсията си от мината.


В същото време и пернишка фирма реши да помогне на бедстващите азиатци. "Славяна фиш" смята да изпрати рибни консерви. Цехът, който се намира в бившия стъкларски завод "Кристла" вече е направил запитване до Комисията по храните какви документи са му нужни, за да предостави част от продукцията си на Япония.


 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.