iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Минипарламентът ще решава за цената на общински имоти, върху които ще се строи „Орисол – 2

Минипарламентът ще решава за цената на общински имоти, върху които ще се строи „Орисол – 2 06_1465565551

На предстоящото си редовно заседание пернишкият минипарламент трябва да вземе решение, с което да определи цената за изключване на поземлени имоти, които са общинска собственост, нужни за изграждането на ветрогенераторен парк „Орисол – 2”.

Инвестиционното предложение е на столичното дружество „ТЕРРАВЕТРОССОЛЕ” ЕООД. Молбата за вземане на решение, касаещо ценообразуването, е подадена от управителя на фирмата Йордан Йорданов в края на април м.г. Досега решение по казуса не е взето.

Сега, базирайки се на въпросния документ, кметът на общината Вяра Церовска внася докладна записка за разглеждане, в която е записано, че минипарламентът трябва да даде съгласието си изключването на въпросните терени - 12 площадки от 225 кв.метра всяка, което представлява обща площ от 2,7 дка, срещу 7527 лв. Т.е. става дума за спазването на чл.19 ал.1 от Закона за горите /отмен./ за цена не по-ниска от тази, определена и за държавния горски фонд. Аналогично е и становището и на постоянната комисия към ОбС „Екология, земеделие и гори”. Икономическата комисия обаче предлага двойно по-висока цена от 15 054 лв, мотивирайки се с местоположението на терените и обществената функция на горите. Трето, още по-различно, е предложението на ПК „Общинска собственост, концесии, приватизация и следприватизационен контрол”, което е за 20 000 лв. Там мотив обаче няма.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.