iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Милион и триста хиляди лева допълнително за щетите от земетресенията

Милион и триста хиляди лева допълнително за щетите от земетресенията 10_1381943548

На редовното си заседание, проведено преди ден, Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, под председателството на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, разпредели почти 5 милиона лева.

От тях 1 292906  лева представляват допълнителна възстановителна помощ, която е предоставена за 306 жилища от община Перник. Останалите средства са за неотложни възстановителни дейности по сгради и инфраструктурни обекти, които са в опасно състояние.

Основната цел на заседанието на Междуведомствената комисия бе продължаване на мерките за подпомагане на гражданите, пострадали от земетресението през миналата година, чиито жилища са получили средни и тежки вреди. Освен за подпомагането на физически лица, членовете на Комисията решиха да предоставят финансови средства за
разплащане на извършени аварийно-спасителни и възстановителни дейности на обекти в опасно състояние. Сред тях e театърът в Пловдив, който беше засегнат от пожар неотдавна.

Членовете на Комисията приеха и новия правилник. „Целта на този правилник е да има ясен механизъм за приемане и оценяване на документите, предоставени на Комисията”, каза нейният председател министър Цветлин Йовчев. „Това е гаранция, че няма да се разглеждат
молби, които не са изготвени по необходимия начин”, добави той.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.