iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Милена Милошева публикува отчет като общински съветник

Милена Милошева публикува отчет като общински съветник 09_1442730245

Общинският съветник Милена Милошева публикува отчет:

Уважаеми съграждани, уважаеми перничани и съкварталци от кв. „Ралица”, публикувам отчет за работата ми като общински съветник в мандат 2011 – 2015 г. В рамките на почти две години на тази длъжност, положих усилия да бъда полезна за Перник и перничани, да отстоявам обществения интерес и да бъда винаги до хората и винаги на тяхна страна. Смятам, че гражданите трябва да знаят за какво съм работила в Общински съвет – Перник.

На 05.12.2013 г. положих клетва като общински съветник в Общински съвет – Перник от БСП и коалиция. Заемах длъжността общински съветник 1 година и 10 месеца. В своите действия като общински съветник съм се ръководила от принципите на честност, откритост, солидарност към обществото и съм отстоявала лявата политика на моята партия.

Кратко описание на моите действия в качеството ми на общински съветник:

- След поставено питане към Кмета на Община Перник бе обезопасена решетка на канализация на ул. „Стара планина”, кв. „Ралица”.

- Питане към Кмета за средствата, разпределени за община Перник по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, изготвена и реализирана от правителството на Пламен Орешарски. За Перник бяха предвидени средства в размер на 1.03 млн. лв.

- Питане за размера на средствата, които са предвидени за Перник по Националната програма за енергийна ефективност.

- Питане относно общинската политика за бездомните кучета и сигнали от граждани за големи групи бездомни кучета в следните райони: спирката на градския транспорт в кв. „Иван Пашов” в посока кв. „Изток”, района на магазин „Юлияна” над автогарата, района на хипермаркет Кауфланд в кв. „Изток” и улиците „Никола Чучулков” и „Йордан Благоев”, спирките на градския транспорт в кв. „Тева” и др. Също така – сигнал от граждани за района на V – то училище, има и нападната жена там. На заседание на Общински съвет – Перник, проведено на 07.05.2015 г. отговорът на кмета бе, че ще се вземат своевременни мерки за посочените райони. По този случай изпратих и писмо до МБАЛ „Рахила Ангелова” с молба за информация за броя на пострадалите хора.

- Питане за сметоизвозването и сметопочистването в кв. „Ралица”, гр. Перник. На заседание на Общински съвет – Перник, проведено на 07.05.2015 г. отговорът на кмета бе, че ще бъдат взети мерки веднага за навременно сметоизвозване. Подаден сигнал от мен за улиците „Стара планина”,„Протожерица”и „Рила”.

- След питане за огромно изровено пространство на главната улица на кв. „Ралица” – „Стара планина”, на ъгъла с ул. „Стоян Заимов”, една не малка част от главната улица в квартала бе ремонтирана, както и ул. „Протожерица”.

- Организирана подписка сред жителите на улиците „Мальовица” и „Вихрен” за ремонтирането им. Входирана в деловодството на Община Перник на 20.01.2015 г. Направих предложение за отделяне на средства от бюджета на Община Перник за 2015 г. за ремонт на ул. „Мальовица” и ул. „Вихрен”, което обаче не бе прието.

- Предложение при обсъждането на Бюджет 2015 г. на Община Перник за създаване на Програма „Местни инициативи” с бюджет от 20 000 лв. Тази Програма щеше да бъде реално действащ механизъм за добро съвместно сътрудничество между местната власт и гражданите. Не бе приета от кмета и дясното мнозинство в Общинския съвет.

- Събрана подписка от над 120 души – организирана инициатива заедно с млади хора от квартал „Ралица”, внесена в деловодството на Община Перник през месец юли т.г. и адресирана до кмета за възстановяване на детска площадка в кв. Ралица, ул. „Стара планина”.

- След инициатива на Младежкото обединение в БСП за боядисване на пешеходна пътека на разклона на Стара Тева – Димова махала, отправено питане към кмета с искане за поставяне на изкуствена неравност в този район. Към днешна дата изкуствена неравност на посоченото място има.

- Неколкократни настоявания в Общинския съвет да бъде изградена изкуствена неравност на ъгъла на ул. „Рашо Димитров” с ул. „Никола Чучулков”, кв. Изток.

- Питане към кмета какви са контролните функции на Община Перник по отношение на междуградската автобусна линия Перник – София. Питането е провокирано от оплаквания на граждани, че много често в натоварения часови пояс между 16:30 и 18:00 ч. автобуси от София за Перник няма.

- Изпратени искания до Община Перник за поставяне на съдове за отпадъци в различни райони, където липсват такива.

- Многократни сигнали за проблеми с осветлението в града.

- Питане по отношение на докладна записка за Тролейбусен транспорт на заседание на Общинския съвет от 10.09. 2015 г. за ситуацията с тролеите в Перник. Отношението по тази точка беше провокирано от неформална среща със служители на Тролейбусен транспорт, които нямат никаква информация ще бъдат ли изплатени възнагражденията им и кога ще ги назначат на работа отново.

В рамките на мандата работих в две постоянни комисии на Общинския съвет – Комисия по здравеопазване и социални дейности и Комисия по регионална политика, местно самоуправление и нормативна уредба.

Един от моите поводи за гордост за свършена работа в този Общински съвет е, че в условията на тежка работна среда, в която дясното мнозинство не желаеше да участва в гласуванията, по мое предложение бе прегласувано решение за безвъзмездно даряване на земя на черквата в с. Драгичево. Тази земя вече е на Българската православна църква и на драгичевци.

Уважаеми перничани,

За краткото време, в което бях общински съветник, положих усилия да бъда полезна за Перник и за вас, гражданите и работих за достойното представяне на групата съветници на БСП и коалиция. Взимах активно участие в дебатите в комисии и на заседания на Общинския съвет. В отчета на председателя на Общински съвет – Перник от 05.12.2014 г. се вижда, че от 172 поименни гласувания съм участвала в 169; в отчета за периода от 30.11.2014 г. до 30.06.2015 г. от 185 поименни гласувания съм участвала в 180, а от 11 заседания съм присъствала на 11.

Работата ми като общински съветник винаги се ръководеше от интересите на гражданите и от поставените от тях проблеми.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.