iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


МИКЦ - Перник ще проведе правни семинари за младите хора

МИКЦ - Перник ще проведе правни семинари за младите хора 03_1427699409

Започват правни семинари в рамките на проект „Младежки информационно-консултантски център – Перник”. На тях младите хора от областта ще имат възможност да получат полезна информация относно техните права, като граждани на Република България.

Освен това специалистите в МИКЦ Перник са подготвили интересни ролеви игри по темата.

Целта е младежите да получат базови познания както за правата си, така и за задълженията си, за да могат да се включат адекватно, като активни граждани със своя позиция. Забелязваме, че липсват базови познания дори и за това, как функционира съдебната система, как се пише молба и т.н., споделя Станислава Генадиева, ръководител на МИКЦ Перник.

Семинарите са предназначени за млади хора на възраст между 16 и 29 г. от всички населени места в област Перник . Услугите, които предоставя МИКЦ Перник са безплатни и се финансират по Национална програма за младежта (2011-2015г.) от Министерството на младежта и спорта. Всички, които се интересуват от темата могат да се запишат за участие, чрез електронна форма, публикувана на www.mikcpernik.org. Семинарите се водят от адвокат Стоян Димитров.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.