iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Международен ден за борба с трафика на хора

Международен ден за борба с трафика на хора 10_1413559423

Феноменът трафик на хора е не само български, но и международен проблем и поради тази причина през 2013г. дейността на Фондация „П.У.Л.С.” се разви с участието на български и чуждестранни партньори, включени в изпълнението на проект „Силата на знанието- основен път за живот без насилие!”, финансиран от Европейката Комисия, Програма Криминално правосъдие. Проектът и всички дейности по него са организирани с основна цел подобряване на услугите за пострадали от трафик и хора, които са в риск от попадане, като основен акцент се постави върху обмяната на международен опит и интегрирането на успешни международни практики в България. Основни партньори по проекта са FIM – Франкфурт на Майн, Германия, Национален център за равни възможности - Братислава, Словакия, Zene za mir, Сърбия и Български център за джендър изследвания/БЦДИ/, България.
Проектът върви към своята финализация. Последна дейност по проекта ще бъде провеждане на заключителна конференция в края на месец ноември тази година. На събитието ще вземат участие международните партньори по проекта и представители на български институции, имащи отношение по проблема трафик на хора. На конференцията ще бъдат представени работата по проекта, заключения и резултати от проведено проучване сред жертви на трафик, които са в риск от повторно въвличане, както и резултатите от анкетно проуччване сред над 400 ученици от Перник. Предстои и издаване на брошура „Приказка за трафика”, Наръчник за професионалисти, работещи с трафика на хора и други печатни материали.
Трафикът на хора е съвременната форма на робство и е една от най-сериозните форми на потъпкване на основните човешки права!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.