iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Местим стрелките на часовника с един час напред в неделя

Местим стрелките на часовника с един час напред в неделя 03_1427534865

Най-често се оплакваме от умора и апатия при преминаването от зимно към лятно часово време. В неделя точно в 3 часа сутринта трябва да преместим стрелките на часовника с един час напред.

Психолозите са категорични, че човешкият организъм реагира на промяната. Биологичният часовник се обърква и причинява проблеми със съня, хронична умора, нервност, по-ниска концентрация и конфликти. Германски учени твърдят, половината от населението на Земята може да се определи като "метеорологично чувствително". Според тях жените са по-често засегнати от мъжете, като с напредването на възрастта проблемите се задълбочават. Затова лекарите съветват проблемът да не се подценява и да се вземат адекватни мерки, преди оплакванията да станат хронични.

В края на зимата организмът е напълно изтощен, свършили са запасите му от витамини. Д-р Станимир Хасърджиев, председател на "Националната пациентска организация", препоръча в този период да приемаме повече зеленчуци. "Включете в менюто си повече плодове, зеленчуци, наблегнете върху краставиците, те са богати на вода и минерали и не пренебрегвайте ядките", каза специалистът. Той препоръча също и много разходки на чист въздух и слънце, за да си осигурим достатъчно витамин D. Хасърджиев посочи, че спортът също е важен, а най-доброто време да се раздвижим е сутрин и следобед.

"При добър хранителен режим с богато меню от плодове и зеленчуци не е необходимо да се взимат хранителни добавки", каза д-р Хасърджиев.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

16-Април-2016

17-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.