iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Майка спря автобус с дъщеря й

Майка спря автобус с дъщеря й 11_1416907761

В Благоевград градски автобус по линия на „двойката” затворил врати пред лицето на майка и потеглил с изпадналата в паника 8-годишна дъщеричка.

Инцидентът се разиграл на спирката на Джамията в Благоевград пред очите на препълнения рейс в петък привечер, точно в навечерието на Деня на християнското семейство. Шофьорът затворил задната врата, явно без да погледне има ли още пътници да се качват, и потеглил. Писъците на жената, останала на спирката: „Детето ми! Детето ми!“, се смесили с викове отвътре: „Мамо! Мамо!“

„Опитах се с ръкомахане към страничното огледало да привлека вниманието на шофьора, дали ме видя, дали хората вътре в автобуса му извикаха да спре, не знам, бях в шок”, още не може да преживее ада на случилото се детската учителка Галя Дамбова, съобщава Struma.bg.

„Контрольорката ми отвори вратата и още докато се качвах и с поглед търсех детето, не сдържах гнева си срещу безотговорността на шофьора. Вместо съчувствие и извинение обаче получих в отговор обиди, викове и унижение пред останалите пътници. Кондукторката се заричаше, че на спирката нямало никого и едва ли не си измислям. Млъкнах, бях толкова ужасена и уплашено от всичко, което ни се случи. Слязохме на спирката при ЗМК, краката едва ме държаха, докато се приберем с детето”, разказва Дамбова.

Тя запомнила само част от регистрационния номер на автобуса Е 6049. Подала оплакване до дежурния диспечер по телефона веднага. След половин час й позвънял управителят на „Пътнически превози“ Петър Демерджиев. „Благодарна съм му, човекът ме изслуша, въпреки че не можех да сдържам сълзите си, успокояваше ме и обеща, че инцидентът няма да остане без последствия”, обясни потърпевшата.

Два дни обаче тя продължава да преживява ужаса от инцидента. „Детето ми каза, че щяло да слезе на следващата спирка, ако рейсът беше продължил без мен, не искам да си представя какво можеше да се случи, дъщеричката ми да се лута в тъмното, а аз да я гоня с такси, без да знам къде е. В ръцете ми беше останала ученическата й раница, в която е и телефонът й, и аз нямаше да мога да й звънна”, разказва ада на всяка майка детската учителка.

„Огласявам всичко с огромно притеснение, защото не съм от активните, жадни да декларират гражданска позиция, нито искам да навредя на някого”, признава Галя Дамбова. „Причината да сигнализирам е други хора да не преживяват този ужас и унижение, на които аз и детето ми бяхме подложени. Единствената ми надежда е шофьорът и контрольорката да станат по-отговорни на работното си място, да уважават пътниците и подобни инциденти да не се повтарят”.

„В понеделник /б.р. днес/очаквам в кабинета си и шофьора, и контрольора в автобуса, за да реша какво да предприема спрямо тях”, заяви управителят на превозваческата фирма „Пътнически превози“ П. Демерджиев. „Съжалявам за инцидента, успокоява ме единствено, че няма физически пострадали хора”, каза Петър Дерменджиев.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

20-Декември-2016

21-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.