iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Маршрутната линия №44 в Перник е поделена 50:50 между две фирми

Маршрутната линия №44 в Перник е поделена 50:50 между две фирми 06_1403010068

Мнозина си задават въпроса защо има две линии № 44 в Перник. Отговорът е, че маршрутната линия №44 е поделена 50:50 между две фирми.

Фирма ЕТ „Темпо-2 Емил Евгениев” печели търга за маршрута, но класиранията на второ място „АСФ Енерджи” ЕООД обжалва процедурата в съда. В резултат двете фирми постигат договорка и си поделят линията. Това обяви кметът Росица Янакиева в отговор на питане от общинския съветник от ГЕРБ Владислав Караилиев спазва ли се решение на ОбС от 2005 г., по силата на което цената на билета в №44 трябва да бъде двойно по-висока от тази в „Тролейбусен транспорт”.

В клаузите на на договора няма ограничителни условия за цената на билета, каквито не са били заложени и при провеждането на конкурса, каза Янакиева. Такива няма в определените условия с решение №374 от 2.08.2005 г. на Общинския съвет. Те не би могло да бъдат заложени, тъй като противоречат на чл. 19, ал.1 от Конституцията, обясни кметът.

Условието за двойната цена на билета по маршрутна линия №44 от Драгановец до Ингилийска махала е и в противоречие с Наредба №2 на Министерството на транспорта. Съгласно този нормативен акт общинските съвети не могат да включват в решението или конкурсната документация като критерий условия или изисквания, които биха могли да доведат до предотвратяване, ограничаване или нарушаване на конкуренцията.

Едно такова ограничение не е и в интерес на гражданите, ползващи обществения транспорт, коментира Росица Янакиева.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.