iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Мамят с лотарията за зелена карта за САЩ

Мамят с лотарията за зелена карта за САЩ 01_1452011736

Измамите покрай лотарията за зелена карта за САЩ се увеличават значително. Това алармираха от US посолството у нас. Хитреци масово обирали мераклии да сбъднат американската си мечта чрез фалшиви имейли. Схемата работела по следния начин – изпраща се електронно писмо, в което измамникът твърди, че е представител на властите в САЩ и иска предварително изпращане на определена сума. Развълнувани, много от участниците в лотарията бързали да преведат посочените пари.

От посолството уточняват, че кандидатите могат да получат имейли от американското правителство, но в тях никога не се съобщава дали някой е спечелил или не, както и че никога не се изисква плащането на пари предварително чрез чек, платежно нареждане или паричен превод. Таксите за молбите за виза от лотарията за зелена карта се плащат на касиера в американското посолство или консулство по време на насроченото интервю. Участниците в лотарията пък могат да проверят дали са спечелили зелена карта или не само онлайн - на www.dvlottery.state.gov.

US посолството съветва още кандидатите да са предпазливи по отношение на фирмите, които твърдят, че предлагат съдействие за получаването на американски визи. Наред с това имало интернет страници, които опитвали да подведат обществеността, че са официални уеб сайтове на американското правителство. За да бъдат убедителни, често използвали изображения на американското знаме, Белия дом или Статуята на свободата. Всеки сайт, чийто адрес не завършва на „.gov”, трябва да бъде смятан за подозрителен, подчертават обаче от посолството.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.