iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Малко майки протетираха днес в Перник

Малко майки протетираха днес в Перник 12_1449760809

На пръстите на едната ръка можеха да се преброят майките, които дойдоха днес в 11.00 часа пред общината в Перник, за да заявят своята позиция и да подкрепят Националния протест на майките. Този протест се организира в много градове от страната.

Въпреки че преди протеста участието си бяха заявили повече от 20 млади жени от града, в уречения час техният брой беше по-малък от пръстите на двете ръце. "Това е показателно. Всички говорим, силни сме когато трябва да пишем в социалната мрежа, но когато се стигне до реални действия - всеки си стои на топло. Всеки чака някой друг да му реши проблемите" - не скриха огорчението си присъстващите. Все пак част от тях предположиха, че студеното време също е причина майките да са толкова малко, все пак всеки гледа първо здравето на хлапето си.

"Искахме да се съберем и да покажем, че и пернишките майки не са съгласни минималната заплата да се вдига, а майчинството да остава без промени. В момента се вземат 340 лева , които не стигат до никъде. Сега увеличават детските с 2 лева, което е подигравка. Тези пари не стигат и за хубави памперси. Пюретата за повечето майки са лукс, всеки прави в къщи, за да му излезе по евтино, сподели Александра Милевкова, организатор на проявата.

Майките коментираха и спирането на обезщетенията за студентки. В Перник поне няма голям проблем с настаняването на деца в детски градини и ясли.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

11-Декември-2016

12-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.