iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


М. Миланов: Трябва да мине още малко време за Профилакториума

М. Миланов: Трябва да мине още малко време за Профилакториума 08_1407302733

Според председателя на общинския съвет в Перник Милан Миланов работещите в Профилакториума в Перник трябва да се въоръжат с още малко търпение. Работещите в здравното заведение не получават нормално своите заплати от 2 години.

Понякога работещите получават пълна заплата, но това се случва рядко. В повечето случаи хората, които работят в Профилакториума взимат части от заплатите си. Около 40 специалисти са работещите в здравното заведение, но те бавно намаляват. Повечето напускат Профилакториума и завеждат дела чрез частни съдебни изпълнители. Това затруднява още толкова положението на лечебното заведение.

Част от напусналите предпочитат да не завеждат дела срещу болницата, защото така ще ощетят своите колеги, които все още работят там. Това каза директорът на Профилакториума доктор Александрова и благодари на тези хора.

В четвъртък в 10 часа председателят на общинския съвет, кметът на Перник и управителят на Профилакториума ще отидат в София, където ще се срещнат с изпълнителния директо на НАП. След срещата ще бъде оповестено какво ще се случи със здравното заведение, което е уникално по рода си.

"Откакто съм председател на общинския съвет не се е спирало да се търси решение на проблема с Профилакториума. Мисля, че за 3-те месеца, откакто съм председател се е свършило доста. Можеше хората, които управляваха общинския съвет през последните 3 години и половина да свършат поне нещо за здравното заведение.", каза Милан Миланов.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.