iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лъжат мигранти, че са в Сърбия, а те са у нас

Лъжат мигранти, че са в Сърбия, а те са у нас 01_1452669569

Каналджиите, които нелегално прекарват мигрантите през нашата страна, най-често ги лъжат, че са на границата и оттатък е Сърбия, като това коментира окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов по повод зачестилите случаи на задържани бежанци на територията на областта, най-вече в района на селата Лесичово и Калугерово, където има гори. Той уточни, че това е личното му мнение, което се базира и на други случаи в страната.

Същото се случвало и в района на Перник, където мигрантите били оставяни в гористи местности, за които им били казвано, че наблизо е Сърбия, а всъщност, това било Трън. Вместо да се озоват в западната ни съседка и оттам да се придвижат към Европа обаче бежанците се оказвали в български села и оттам –в ръцете на нашата полиция и миграционните служби.

Засега по данни на прокуратурата и МВР в задържаните групи с бежанци от Сирия, Ирак и Афганистан, нямало пазарджишка връзка, а единственият в ареста, който ще отговаря за нелегалния превоз на чужденци през България е 56-годишният македонски шофьор Шабан Рашитовски.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.