iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Липсват качествени жилища и офиси в България

Липсват качествени жилища и офиси в България 11_1478791334

Продължава да има глад за качествени жилища и офиси в България, като това каза Михаела Лашова, изпълнителен директор на една от водещите компании на пазара, която взе участие на конференция в София, на която над 30 експерти и големи компании представиха инвестиционни проекти и обсъдиха пазара на недвижими имоти.

Офис площите също се търсят усилено, но клиентите имат високи критерии. Повишаването на цените ще продължи и през следващата година, очаква Лашова.

Имотният сегмент е сегмент, който се развива много бурно през последните години, отново се купува на зелено, отново има голямо търсене и ограничено предлагане. Сега виждаме много нови проекти, които ще излязат на пазара, но те по-скоро ще запълнят една ниша за качествени проект4и, които отговарят на търсенето на, да кажем, среден към висок клас жилища, което до момента много ограничено се предлага на пазара и наистина, въпреки кризата, тези проекти, които имат тези качества, запазиха своята стойност и дори значително повишиха своите цени.

Иван Велков, зам.-предеседател на Столичния общински съвет, отчете, че в Съвета има много сериозна воля да се правят само хубави неща и да се състезаваме само с добрите примери.

Генералната идея в момента е чрез промени в нормативната уредба да се върне логиката, че предложение, което излиза извън рамките на добрия вкус и добрия тон може да бъде подложено, първо, на обсъждане, което да включва и професионална и обществена среда, която да има, може би, коментари, предложения или негативни оценки и това да е процес работен, който да води до резултати, е много полезна! И закъсняла! .За съжаление, София не е пример за град, който успява бързо да възприеме най-доброто, което е възможно. Много често се кара по инерция, точно защото има разнопосочни желания.

Източник: bnr.bg4

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.