iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Личност на Перник за 2016 година е зам. кметът Владислав Караилиев

Личност на Перник за 2016 година е зам. кметът Владислав Караилиев 12_1483074029

В сряда вестник „Съперник” раздаде традиционните си награди за личност на годината в Перник, в няколко области. Наградите се дават на изявени перничани за шеста поредна година. Тази година те съвпаднаха с предновогодишната среща на пернишката структура на КРИБ. За личност на 2016 година е определен зам.кметът Владислав Караилиев. Наградата му бе връчена от областния управител Александър Александров. Приемайки признанието Владислав Караилиев подчерта, че наградата за политик на годината по би прилягала на кмета Вяра Церовска, но той я приема като израз на признаване на успехите, които има кметският екип. Зам.кметът напомни някои от най-важните неща, които са направени през годината, въпреки трудностите и изказа надеждата си, че през новата година ще се случат още по-хубави неща за града. За бизнесмен на годината бе определен Нацко Миленков от Минералмаш. Той напомни, че от близо 40 години се занимава с машиностроене и вярва, че това е един отрасъл с бъдеще. В раздел Култура наградата отиде при художничката Ели Темелкова. Тя благодари на общинското ръководство и бизнеса за добрата съвместна работа през годината. Лекоатлетката Милка Михайлова взе приза за личност на Перник в областта на спорта. Михайлова изказа надеждата си, че след годините на „тишина” в следващите години за леката атлетика в Перник ще се говори отново. Награди получиха още Веска Славова от „Пернишки имоти” и нотариус Румен Манов.

На тържеството присъстваха членовете на КРИБ Перник, народните представители Ирена Соколова и Валери Жаблянов, кмета Вяра Церовска, областният у правител Александър Александров, председателят на ОбС Иво Савов.

Георги Милев, който е председател на КРИБ в Перник подчерта, че организацията заема все по важно място в живота на Перник. Той подчерта, че б изнеса в града работи добре с управляващите, но се надява държавата да отпусне така чаканият заем за да може да се разплатят сметки с пернишкия бизнес и той да работи още по-добре. Народните представители Ирена Соколова и Валери Жаблянов подчертаха, че когато става въпрос за интересите на Перник и областта партийните пристрастия не бива да вземат връх – да се приемат добри и ползотворни решения. Кметът Вяра Церовска и областният управител Александър Александров благодариха на представителите на бизнеса за добрата съвместна работа през отминаващата си година и изказаха надежда тя да е такава и през 2017 година.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.