iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Квартал Тева протестира срещу боклукчийските камиони

Квартал Тева протестира срещу боклукчийските камиони 04_1429983567

Квартал Тева излезе на протест заради преминаването на боклукчийските камиони през него, като днес пред бл. 9 тевенчани излязоха, за да спрат камионите и да изразят гражданското си недоволство.

3-4 камиона бяха спрени и се върнаха на заден ход. На място имаше и патрулни автомобили. Хората са възмутени от преминаването на камионите с боклука на Перник през основната улица на квартала. Последствието са дупки и мръсотия. Някои жители коментираха, как е възможно боклука на града да минава покрай детска площадка.

От Нова телевизия са били поканени да заснемат протеста, но не са дошли, защото "не им е било платено", разказаха протестиращи. В крайна сметка след приключването на протеста и разотиването на хората, камионите продължиха да минават през квартала.

Най-младият квартал на Перник е и най-ощетеният през годините на своето съществуване. Години наред, след толкова управници, почти нищо не се създало и направило за квартала освен едно училище и наскоро детска градина. От години хората искат параклис, но и за това няма пари.

И двата пътя за квартала са под всякаква критика и само се кърпят, за да бъдат относително проходими.

Тези дни за пореден път бе изрязан асфалта и се пълнеха дупки. Най-жалкото е, че жителите на Тева живеят до сметище, а за камионите няма алтернативен път, за да стигнат до него и за това пренасят боклука на града през средата на целия квартал. Преди това камионите се движеха по ул. Република, през Винпром, но къщите на хората от Стара Тева започнаха да поддават и те излязоха на протест и с жива верига извоюваха камионите да спрат.

Тева има и гора, която малко помалко от ден на ден намалява. Жителите на квартала нямат спомен някога да са се чистили поне основните улици на Тева - поне за извинение, че тевенчани са принудени да дишат прахта и отровите от преминаващите боклукчийски камиони и от сметището - когато се запали и когато целият квартал мирише на горящи гуми и пластмаса.

На Тева редовно управници се качват да засаждат фиданки. Но никой след това не се наема за поливането и обгрижването на младите дръвчета и те умират.

Тева е най-нежеланият квартал за живеене в Перник, а апартаментите са с най-ниски цени.

И все пак, на Тева живеят хора, ваши избиратели, уважаеми управници. Редно е да се погрижите за тях най-после.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.