iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Контейнерите за смет в Калкас са нахвърляни безобразно

Контейнерите за смет в Калкас са нахвърляни безобразно 04_1459671420

Контейнерите за смет в малките квартални улици на Перник са нахвърляни по уличните платна в безобразен вид. По този начин изрази възмущението си зам.-председателят на пернишката структура на партия „Атака” Павел Павлов. Тази порочна практика е нарушение на Закона за движение по пътищаща и е предпоставка за ПТП, подчерта той.

Кристален пример за това е кв. Калкас. Там открай време съдовете за смет се поставят напряко на главната улица „Захари Зограф” и като че ли нищо на този свят не е в състояние да накара работниците от фирмата по чистотата да ги слагат или на тротоарите, или плътно до тях. Сякаш някой е нахвърлял безразборно бобрите както му падне. Така и изглеждат, приклекнали и наклонени на една страна, без колелета. Грозна и опасна картинка, коментира Павел Павлов, който апелира общинската администрация да вземе мерки, за да не ги предприеме когато вече стане късно.

Фрапиращ е и примерът пред 12 ОУ. Пред самия изход на училището, на пътното платно са нахвърляни 7-8 контейнери. Точно там се намира и прословутата пешеходна пътека, която води в нищото. Децата изскачат между бобрите на улицата, а точно там участъкът е прав и се шофира с висока скорост. Рискът от ПТП е много висок, обясни Павлов.

В кв. Църква са направени и се правят така наречените джобове на тротоарите, където се поставят контейнерите. До известна степен този подход допринася за що-годе естетическия изглед на улиците и е добре тази практика да бъде подета и от другите квартали, посочи той. Крайно време е да се държим като хора, на които не им е все едно какво се случва около нас, заяви Павел Павлов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.