iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Консултации по кариерно ориентиране стартират в област Перник

Консултации по кариерно ориентиране стартират в област Перник 02_1423660313

Младежки информационно – консултантски център – Перник започва безплатни консултации по кариерно ориентиране, а целевата група са млади хора между 15 и 29г.

В рамките на четири месеца специалистите на МИКЦ Перник ще провеждат групови консултации под формата на ролеви игри, които са предназначени за млади хора в гимназиален етап от своето образование. Освен това на място в офиса на МИКЦ, след предварителна заявка ще се провеждат безплатни индивидуални консултации за всички, които имат нужда от помощ при писането на своето CV, не знаят кои са задължителните елементи на мотивационно писмо, липсват им знания относно това, как успешно да се подготвят за интервю за работа, или просто не са сигурни по какъв път да поемат в своето професионално развитие.

Образование, работа, кариера – етапи през които преминаваме, развивайки своя опит и култура. Но колко от младите хора знаят с какво искат да се занимават, когато завършат училище? Колко са сигурни в специалността си, с която искат да продължат висшето си образование? Данните от последните дни, които изнесе заместник – министърът на младежта и спорта Калин Каменов са тревожни. Според тях, по-голямата част от младите не правят нищо - не работят, не учат, не търсят възможности за подобряване на квалификацията си. Това се отнася за 67 процента от хората на възраст между 15 и 29 години. Нашата цел е да ангажираме свободното време на младите хора с полезни неща – обучения, информация, консултации – така, че да им помогнем в личностното и професионалното им развитие, заявяват от МИКЦ Перник. И допълниха, че ще търсят партньорство с отговорните институции, за да бъдат постигнати успешни резултати.

Проект „Младежки информационно – консултантски център – Перник” се финансира по Национална програма за младежта (2011-2015г.) от Министерство на младежта и спорта.

Повече за възможностите, които предлага МИКЦ-Перник може да научите на техния сайт – www.mikcpernik.org и фейсбук страницата „Младежки информационно-консултантски център Перник”.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.