iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Концесионерът на язовир "Брезник" трябва да го провери до 1 година

Концесионерът на язовир "Брезник" трябва да го провери до 1 година 07_1406095543

Концесията на язовир „Брезник” беше удължена от Общинския съвет в Брезник с 5 години. С решението досегашният концесионер, който е ЕТ „Марияна – Васко Шунин”, се задължава да извърши за собствена сметка експертиза и оценка на конструктивната и технологична сигурност на язовирната стена и прилежащите съоръжения, както и въвеждане в експлоатация на съоръжението.

Това трябва да стане в срок от 1 година, считано от 8 юни 2014 г. Концесионерът се освобождава от плащане на концесионна вноска за 2014 год. до изтичане на срока едногодишния срок.

Язовир „Брезник” бе обявен за един от проблемните язовири по време на проверката на водоемите в областта през месец май. Той е в лошо техническо и експлоатационно състояние, констатира експертна комисия, назначена със заповед на областния управител арх. Михаил Михайлов.

Със своя заповед от 1 юли 2014 г. губернаторът разпорежда язовир „Брезник” да се поддържа постоянно празен до възстановяването му в изправност, а до края на август да бъде възложен проект за ремонтни работи.

В заповедта се нарежда още напълно да изпразнен язовир „Конска” и веднага да бъде изведен от експлоатация.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.