iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Само България дава за издръжка на един бежанец много повече от пенсията на свой гражданин с 35 години стаж?

Само България дава за издръжка на един бежанец много повече от пенсията на свой гражданин с 35 години стаж? 06_1403792992

Защо същите, които сега нападат хората в Розово, мълчаха, когато англичаните в национална истерия крещяха, че българските работници ще ги залеят, ще им ограбят социалните помощи, че не искат българи в Англия? Защо не казаха една дума, когато британските власти забраниха на българските студенти да вземат кредити, за да се махат от Острова?
Кой ще защити хората в Розово? Тези, които ги нападат, обръщат ли поглед малко настрани? Знаят ли, че френското правителство с булдозери разгони бидонвилите на българските и румънските цигани край Париж. За да ги прогони оттам и да ги накара да се върнат тук?
Виждам това като една доста неприятна закономерност (клеветническият доклад на Хюман райтс уотч), опитът ме е накарал да следя събитията в развой. Констатациите, които бяха направени, опитите да се представи на света, че българите отхвърлят, отблъскват бежанците със сила, не са самоцелни. Според мен, констатациите на тези организации, платени с чужди пари, целят след време в Европа или някоя от световните организации да окажат натиск върху някой български блюдолизец, който да отвори границите и да започне да пуска свободно бежанци“. Чувам лавина от обиди и ненавист върху жителите на Розово. „Позор, срам, селяни, фашисти, чудовища. Бог ще ги накаже и тях, и децата им.“ Проклятията се сипят и са все по-остри и по-невъздържани. Като че ли тия хора са масови убийци, похитители на деца, поругатели на майките си. Някаква група аристократи с псевдосиня кръв изливат благородния си гняв над шепа простосмъртни, само защото хората решили да не приемат наложеното им от властта положение. Не са ли си помислили хулителите, че тия хора може би много отдавна не са чувствали държавата и отчаяни са решили да бранят себе си и децата си, както намерят за добре.

Васил Василев, журналист, бивш председател на Съюза на работодателите в България, председател на фондация „Братя Василеви“ пред радио „Фокус“

Източник: obshtestvo.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.