iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът на Перник засади кедър на свещено място

Кметът на Перник засади кедър на свещено място 09_1410762963

Кметът на Перник Росица Янакиева засади кедър. Мястото е свещено и се намира в село Богданов дол. Местните хора започнали да възстановяват това място след като в селото започнали да се случват доста неприятни неща и починали много млади хора.

От преди три месеца там вече са възстановени и кладенците със студената вода.

„На това място е идвал да пие вода боляринът Кракра. Преди години на мястото е имало две кладенчета със светена вода. На Гергьовден там са се събирали всички богдановдолци, където са пеели и танцували. След промените през 1944 година над мястото минава път, който е затрупал всичко. От този момент в селото започна да тегне някаква прокоба, разказват местните и затова се захванали да възстановят свещеното място.

При посещението си в село Богданов дол Росица Янакиева и останалите кандидати за народни представители от листата на Коалиция АБВ – Лъчезар Никифоров и Станислава Антова разговаряха с местните за част от проблемите, на които търсят решения. Сред основните проблеми бяха последствията от земетресението, за които държавата си е затворила очите и не отпуснала достатъчно средства, за да възстановят домовете си. За безработицата, лошото здравеопазване и образование също търсиха отговор жителите на село Богданов дол.

На тръгване местните хора подариха на водача на листата Росица Янакиева брашно от мелницата в селото, тя пък от своя страна благодари и обеща да им омеси вкусна питка.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.